5 місяців Доступної іпотеки 7%. — Чи діє державна програма?

За даними Держстату, 60% міського населення України у 2020 році мешкали в перенаселеному житлі – менше 21 м² на особу. Якщо враховувати все населення країни, то цифра буде меншою – 54%. Однак вона все одно вища, ніж у Великобританії, Німеччині, Франції, Фінляндії (7%) чи Бельгії (2%).

Звісно, таку ситуацію в країні потрібно вирішувати на державному рівні. Чим зараз і займається чинний уряд. З березня 2021 року почала діяти програма «Доступна іпотека 7%».  І вже на початок серпня Мінфін підбив проміжні підсумки.

  • ️Видали — 680 кредитів.
  • ️Загальна сума — 575,32 млн грн.
  • ️Усього заявок в роботі — 1011.

Цікаво, що на первинний ринок приходиться – 22,4% кредитів.

Відповідно, на вторинний — 77,6%.

Цифри говорять, що програма діє. Але, як бачимо, вторинне житло є більш популярним серед українців. Ми вбачаємо в цьому дві основні причини. 

По-перше, у первинній нерухомості люди вбачають ризики. Досить часто вони були свідками історій з недобудовами та довгобудами.

По-друге, пропозиція первинного житла не представлена широким, а тим більше якісним, асортиментом. 

Але будівельна справа з кожним роком набирає обертів в Україні. Яскравий приклад — діяльність забудовника Sensar у Запоріжжі. З 2019 року вже побудовано ЖК Comfort City, активно будується ЖК KVARTAL у центрі міста і незабаром буде відомо про нові проєкти компанії.

На сьогодні Sensar уклав за програмою «Доступна іпотека 7%» — 9 угод. 

Не так багато насправді, бо розтермінування від забудовника є більш популярним серед інвесторів. Але якщо є бажання придбати квартиру за програмою — все дуже просто:

  1. Ви приходите та обираєте квартиру.
  2. Узгоджуєте іпотеку з банком.
  3. Оформлюєте угоду із забудовником.

Тож маємо надію, що українці вже у недалекому майбутньому все ж таки будуть мати власне житло та гідні умови для життя. Цьому сприяє держава і такі забудовники, як Sensar.

Дізнавайтесь про всі можливості придбання комфортних квартир у Запоріжжі за телефонами: (066) 089 60 06, (098) 089 60 06.