Коментар Марка Марченка, СЕО SENSAR Development щодо ситуації навколо конкурсу від БО «Благодійний фонд «Охматдит»

Коментар Марка Марченка, СЕО SENSAR Development щодо ситуації навколо конкурсу від БО «Благодійний фонд «Охматдит»

Нещодавно громадськість вибухнула обуренням щодо переможця конкурсу від БО «Благодійний фонд «Охматдит» на відбудову дитячої лікарні. За результатами було обрано компанію ТОВ «БУД-ТЕХНОЛОДЖІ».

У матеріалах мова йшла і про компанію SENSAR Development, для якої вище зазначене ТОВ є генеральним підрядником.

Засновник та СЕО Марк Марченко SENSAR оперативно відгукнувся на ситуацію:

«ТОВ «Буд-технолоджі», що взяв участь у тендері від БО «Благодійний фонд «Охматдит», наразі дійсно є генеральним підрядником в окремих проєктах SENSAR Development. Так, Василь Кобизь знаходиться в структурі компанії, оскільки є керівником зазначеного вище ТОВ, але він не виступає його кінцевим бенефіціарним власником. Випереджаючи якісь здогадки, скажу, що цим власником не виступаю і я! Девелоперський бізнес сам  по собі має складні механізми організації, що апріорі включають в себе велику кількість партнерів, співпартнерів та афілійованих компаній.

Але попри ці фактичні взаємовідносини наших двох компаній, я стверджую, що керівництво SENSAR заздалегідь не володіло інформацією про участь ТОВ «Буд-технолоджі» у тендері. Як і інші будівельні компанії, з якими ми співпрацюємо, ТОВ «Буд-технолоджі», не зобов’язане ставити нас до відома про плани у своїй подальшій діяльності.

Однак після цієї ситуації ми будемо більш прискіпливими у виборі підрядників та при взаємодії наголошувати на тому, що SENSAR не співпрацює з компаніями, які брали або беруть участь у будь-яких тендерах.

Дізнавшись про інцидент, я висловив свою чітку позицію: власники «БУД-ТЕХНОЛОДЖІ» мають визначитися – або вони продовжують вести проєкти SENSAR далі, або виходять з них, бо продовжують брати участь у новому тендері.

За ці кілька днів кінцевий бенефіціар нічого не озвучив, тому для мене стало зрозумілим, що далі вони йдуть без нас. Тож, я вирішив розірвати з ними усі договори. Загальна сума наших окреслених майбутніх робіт становила більше 200 млн. гривень.

Моє рішення пов’язане з тим, що за 6 років діяльності компанія SENSAR працювала виключно з комерційними проєктами та не долучалися і не плануємо долучатися до проєктів з державним фінансуванням чи фінансуванням від благодійних організацій. Це ж правило має стосуватися і наших інших підрядників!

 

Як батько двох дітей я максимально розумію обуреність громадськості! Скажу більше, я повністю підтримую думку, що такі резонансні події повинні бути повністю прозорими і відбуватися під пильним наглядом відповідних державних органів, ЗМІ та громадян, адже мова йде про благодійні кошти великої кількості українців, про дитячу лікарню державного значення, про жахливі наслідки війни з росією. Добре, що громадськість об’єдналася навколо цього питання, ініціювала комунікацію з державними органами, і, сподіваюсь, у подальшому це приведе до вибору саме того підрядника, який швидко відновить дитячу лікарню!».